Humenné v II. futbalovej lige

10.07.2005 Celý región

Spišská Nová Ves 9. júla (TASR) - V kvalifikačnom zápase o postup do II. futbalovej ligy vyhral HFC Humenné nad Tatranom Liptovský Mikuláš 2:1 po predĺžení a...
Spišská Nová Ves 9. júla (TASR) - V kvalifikačnom zápase o postup do II. futbalovej ligy vyhral HFC Humenné nad Tatranom Liptovský Mikuláš 2:1 po predĺžení a zabezpečil si tak postup. Hralo sa na neutrálnej pôde v Spišskej Novej Vsi.

FK Tatran Liptovský Mikuláš - HFC Humenné 1:2 po predĺžení (1:1, 0:1)
Góly: 42. Bezák - 29. a 118. Frajkor.
Rozhodoval: Šípoš
ŽK: Kaličák, Kandera, Laco - Opiela
2000 divákov

Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Kubáň - Juriga, Kandera, Laco, Vlaščík, Švárny - Kaličák, Kašpar (65. Droppa), Bezák - Húsla, Balluch
Humenné: Pillár - M. Valkučák, Beňo, Capko (70. R. Tomčák), Frajkor, Hoffman - Lišivka, Opiela, Tomko - Toporčák, Hanc

Kvalifikačné stretnutie začali aktívnejšie Liptáci, ale do gólovej šance sa nedostali. V 12. min Balluch pekne vystrelil, ale brankár Pilár zachránil. V druhej časti prvého polčasu humenskí futbalisti prevzali iniciatívu a dostávali sa do gólových šancí. V 29. min po rohovom kope Frajkor dostal Humenné do vedenia - 0:1. Liptáci ale naďalej pozorne bránili, vyrážali do nebezpečných protiútokov, ktoré korunovali v 42. min vyrovnávajúcim gólom Bezáka. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Zápas bol vyrovnaný, obe mužstvá si vypracovali niekoľko gólových šancí. Keďže celý prvý polčas pršalo, obe mužstvá sa pokúšali o streľbu z diaľky. Avšak brankári boli na mieste. Keďže stretnutie v riadnom hracom čase sa skončilo nerozhodne, nasledovalo predå ženie dvakrát 15 minút, v ktorom obe mužstvá mali po dve čisté gólové šance. Šťastnejší boli Humenčania, ktorí dali v poslednej minúte víťazný a postupový gól Frajkorom.

Hlasy trénerov:
Ján Pleva, Liptovský Mikuláš: \"Bolo to dramatické a dobré stretnutie. Bola to hra aj o šťastí. Myslím si, že za predvedený výkon by si boli zaslúžili obe mužstvá postup do druhej ligy. Moji hráči odovzdali na ihrisku všetky sily. \"
Jozef Škrlík, Humenné: \"Pochopiteľne som veľmi šťastný. Ďakujem chlapcom za mimoriadne obetavý a zodpovedný výkon. Bolo to výborné stretnutie so šťastným koncom pre nás. \"
 

Vyberte región

mark